top of page

INSPIRAATIO

 

Suomen luonto, metsät ja maisemat olivat hyvin tärkeitä inspiraation lähteitä Jean Sibeliukselle. Hän ammensi inspiraatiota sävellyksiinsä Suomen luonnon lisäksi suomenkielisestä kansanrunoudesta, Kalevalasta. Sibeliuksen ystäväpiiri koostui monista tunnetuista taiteilijoista, jotka Sibeliuksen tavoin hakivat innoitusta Kalevalan syntysijoilta, Itä-Suomesta ja Karjalasta. Sibelius on kirjoittanut: ”Minuun vaikuttavat enemmän muut taiteet kuin muiden musiikki”.

 

Viime vuosina olemme esittäneet Jean Sibeliuksen musiikkia sadoille tuhansille kuulijoille Suomessa, useimmissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Haluamme viedä yleisömme niille juurille, joilta Jean Sibelius aikoinaan ammensi innoitusta sävellyksiinsä.

 

Näillä sivuilla voit tutustua Sibelius Inspiration –konsertteihimme, multimediakonsertteihimme, musiikkivideoihimme, kulttuuriretkiin, äänitteisiin, kirjoihin ja tuoksuihin. Haluamme luoda kokonaisvaltaisia elämyksiä kuulijoillemme ja olemme etuoikeutettuja, kun saamme luoda niitä yhdessä huippuammattilaisista koostuvan tiimimme kanssa, johon kuuluu säveltäjiä, kuvataiteilijoita, pukusuunnittelijoita, parfymöörejä ja videotaiteilijoita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapaamisiin!

Sellisti Jussi Makkonen & pianisti Nazig Azezian

bottom of page