top of page

TARINALLISET KONSERTIT

 

Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin konsertissa kuullaan Sibeliuksen tunnetuimpia kappaleita, joista monet nyt ensimmäistä kertaa sovitettuina sellolle ja pianolle. Taiteilijoiden ohjelmistossa on mm. Sibeliuksen Karelia –sarja op. 11 sovitettuna ensimmäistä kertaa historiassa sellolle ja pianolle sovituksena sekä Finlandia op. 26, joka on herättänyt viime vuosina kriitikoiden huomion virtuoosisuudellaan ja intensiivisyydellään eri puolilla maailmaa. Konsertissa on mahdollista kuulla myös harvinainen sovitus Sibeliuksen Myrsky-sarjasta op. 109/2 sellolle ja pianolle. Sovitus on vasta hiljattain löydetty ja sen teki aikoinaan Sibeliuksen vävy, kapellimestari Jussi Jalas yhdessä säveltäjämestari Jean Sibeliuksen kanssa. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian ovat saaneet Sibeliuksen perheeltä luvan esittää tätä vielä julkaisematonta sovitusta konserteissaan.

 

Taiteilijat myös kertovat konsertissa mielenkiintoisia yksityiskohtia Sibeliuksen elämästä ja konsertissa kuultavista sävellyksistä ja avaavat näin ovea klassisen musiikin maailmaan myös konserteissa harvemmin käyville kuulijoille.

 

Sibelius -konsertin on nähnyt Suomessa jo pitkälti yli 400 000 kuulijaa, ja myös ulkomailla vastaanotto on ollut hyvin innostunutta. Konserttikiertueet ovat vieneet taiteilijat viime vuosina useita kertoja Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Norjaan, Tanskaan, Viroon, Romaniaan, Moldovaan,

Saksaan, Tšekkeihin, Belgiaan, Italiaan, Kreikkaan, Indonesiaan, Hongkongiin, Malesiaan, Vietnamiin ja Filippiineille.

bottom of page