top of page

AIRA VEHASKARI

 

Aira Vehaskari on ohjaaja ja kuvaaja, jonka juuret ovat Helsingissä ja New Orleansissa. Hän jätti menestyksekkään toimittajan uransa perustaakseen oman elokuvien ja dokumenttien tekemiseen keskittyvän Blooming Rock – yrityksen. Yrityksen kantavana ajatuksena on luoda näyttävää tarinankerrontaa kuvasi Vehaskari sitten Kolin huipulla tai Kabulin raunioissa. Vehaskari aloitti yhteistyön sellisti Jussi Makkosen kanssa vuonna 2012. Hän on kuvannut ja ohjannut Makkosen ja Azezianin henkilökuvia sekä musiikkivideoita viime vuosina Suomessa, Yhdysvalloissa, Italiassa ja Norjassa. Soiva metsä – multimediakonsertin materiaalin kuvaaminen ja luominen on ollut Vehaskarille intensiivinen ja äärimmäisen palkitseva kokemus.

 

www.bloomingrock.net

KATRI KIRKKOPELTO

 

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataiteen opettaja, joka on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1995. Soiva metsä – kirjan lisäksi hän on kuvittanut oppimateriaaleja ja lastenkirjoja, suunnitellut kirjan kansia ja tehnyt lehtikuvituksia. "Pikku Pesu ja iso Ikävä" (2002) oli Katrin ensimmäinen oma kuvakirja. Katri Kirkkopellon töitä on ollut sekä yksityis- että yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, mm. Bratislavan kuvitusbienaalessa 2007 sekä samaan aikaan Bratislavassa olleessa IBBY Finlandin Finnish Feelings -näyttelyssä. Yhteistyössä Suna Vuoren kanssa syntynyt "Hirveää, parkaisi hirviö" -kirja sai vuonna 2005 Finlandia Junior -ehdokkuuden ja voitti Pohjoismaisen kuvakirjakilpailun kansallisen sarjan.

www.mollinmaailma.fi

 

MATTI MAKKONEN

 

Matti Makkonen on valmistunut sellonsoiton sekä säveltapailun ja musiikinteorian opettajaksi Kuopion konservatoriosta. Sellonsoittoa hän on opiskellut mm. Timo Törmän ja Marcel Bergmanin johdolla, orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla, kuoronjohtoa Stefan Sköldin ja Rita Varosen johdolla sekä sävellystä Pekka Kostiaisen ja Sakari Monosen johdolla. Nova Records Oy:n toimitusjohtajana toimiva Makkonen on työskennellyt mm. Savonlinnan Musiikkiakatemian toiminnanjohtajana, Etelä-Savon säveltaiteen läänin-taiteilijana, opettajana Kuopion ja Keski-Suomen konservatorioissa ja Savonlinnan musiikkiopistossa ja taidelukiossa sekä säveltäjänä, – sovittajana, -kapellimestarina ja -tuottajana. Makkonen on esiintynyt sellistinä ja kapellimestarina kotimaan lisäksi eri puolilla Eurooppaa ja Japanissa. Hän on säveltänyt mm. vokaali-, kamari- ja näyttämömusiikkia.

bottom of page