top of page

JUSSI MAKKONEN

 

Jussi Makkonen aloitti sellonsoiton Pielisen-Karjalan musiikkiopistossa Lieksassa ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2005. Voitettuaan Eurovision nuorten solistien kilpailun Suomen karsinnan vuonna 1996 Jussi Makkonen on ollut kysytty esiintyjä niin Suomessa kuin ulkomailla.

 

Vuonna 2008 levy-yhtiö Naxos julkaisi Makkosen ensimmäisen Sibelius –levyn kansainväliseen levitykseen, jonka jälkeen hän on esittänyt Sibeliusta sadoille tuhansille kuulijoille konserteissaan Suomessa, useimmissa Euroopan maissa, Kaakkois-Aasiassa sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Hän on esiintynyt monien tv- ja radioasemien musiikkiohjelmissa Suomessa, Yhdysvalloissa, Indonesiassa, Vietnamissa, Filippiineillä ja Romaniassa.

 

 

 

 

Makkonen on esiintynyt mm. Tasavallan presidentin kutsuvierastilaisuudessa Mäntyniemessä, Suomen Eduskunnan ja ulkoministeriön järjestämissä tilaisuuksissa sekä lukuisissa Suomen suurlähetystöissä Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

 

Vuodesta 2013 alkaen Makkonen on konsertoinut pääasiassa pianisti Nazig Azezianin kanssa. He ovat tuottaneet musiikkivideoita yhdessä Aira Vehaskarin kanssa sekä olleet toteuttamassa Soiva metsä –lasten kuvakirjaa Katri Kirkkopellon kanssa. Tammikuussa 2015 julkaistiin Makkosen ja Azezianin Sibelius –juhlavuoden levy, jonka teemana on ”Paluu Sibeliuksen häämatkan maisemiin”.

 

Jussi Makkonen johti vuosina 2008-2015 Pielinen Soi –festivaalia yhdessä veljensä, sellotaiteilija Matti Makkosen kanssa. Joulukuussa 2014 Hämeenlinnan Sibelius –seura myönsi Jussi Makkoselle Sibeliuksen syntymäkotimitalin ansioistaan Sibeliuksen musiikin esittäjänä sadoille tuhansille koululaisille. Elokuussa 2015 Kalevala Korun kulttuurisäätiö myönsi Jussi Makkoselle tunnustuspalkinnon työstään suomalaisen kulttuurin edistämiseksi.

 

Makkonen soittaa Henry Jay –selloa vuodelta 1757.

 

www.jussimakkonen.com

www.facebook.com/cellistjussimakkonen

www.youtube.com/user/cellistjussimakkonen

bottom of page