top of page

NAZIG AZEZIAN

 

Nazig Azezian aloitti pianonsoiton 8 -vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa Leena Nikulan johdolla. Vuodesta 2007 alkaen hän opiskeli Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Juhani Lagerspetzin, Teppo Koiviston ja Hamsa Al-Wadi Juriksen johdolla. Keväällä 2014 Azezian valmistui musiikin maisteriksi suorittaen pianodiplominsa erinomaisin arvosanoin.

 

Azezian on palkittu Sibelius-Akatemian sisäisessä Helmi Vesa – pianokilpailussa vuonna 2012. Hänen taiteellista työskentelyään ovat tukeneet Wegelius-säätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto.

Nazig Azezian on esiintynyt soolo- ja liedpianistina sekä soittanut kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa konserttisarjoissa ja festivaaleilla. Vuosina 2014-2015 hän on konsertoinut liedpianistina mm. sopraano Johanna Rusanen-Kartanon ja baritoni Jorma Hynnisen kanssa. Keväästä 2013 lähtien hän on esiintynyt sadoissa konserteissa sellisti Jussi Makkosen kanssa Suomessa, Norjassa, Belgiassa ja Yhdysvalloissa. Keväällä 2012 Nazig Azezian kutsuttiin yhdessä huilisti Nairi Azezianin kanssa esiintymään AGBU:n Young Armenian Talents – konserttiin Lontoossa.

 

Lisätietoja: www.nazig.azezian.com

bottom of page