top of page

KONSERTIT LAPSILLE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin Sibelius –konsertti on noussut kaikkien aikojen suosituimmaksi lastenkonsertiksi Suomessa. Vuodesta 2010 alkaen Konserttikeskus ry on järjestänyt eri puolilla Suomea yli 1400 koulukonserttia, joissa on ollut jo yli 450 000 kuulijaa. Taiteilijoiden koulukonsertit ovat saaneet viime vuosina suuren suosion myös Suomen rajojen ulkopuolella; Hongkongissa, Italiassa, Belgiassa, Norjassa ja Yhdysvalloissa. Vuoden 2017 loppuun mennessä Makkosen ja Azezianin Sibelius-konsertit ovat tavoittaneet puoli miljoonaa lasta ja nuorta.

 

Sellisti Jussi Makkosen käsikirjoittamissa tarinallisissa konserteissa taiteilijat esittävät Sibeliuksen musiikkia ja kertovat kappaleiden välissä tarinoita Sibeliuksen elämästä ja konsertissa kuultavista sävellyksistä mukaansa tempaavalla tavalla. Hämeenlinnan Sibelius–seura myönsi joulukuussa 2014 Makkoselle Sibeliuksen syntymäkotimitalin ansioistaan Sibeliuksen musiikin esittäjänä sadoille tuhansille koululaisille. Elokuussa 2015 Kalevala Korun kulttuurisäätiö myönsi Makkoselle tunnustuspalkinnon merkittävästä työstään suomalaisen kulttuurin hyväksi.

 

Lapsille ja koululaisille suunnatussa multimediakonsertissa Makkonen ja Azezian tarjoavat parhaat palat Sibelius Inspiration –multimediakonsertistaan. Tätä uutta videoita, tuoksuja, ääniä ja valoja yhdistävää multimediakonserttia on esitetty kouluissa syksystä 2015 alkaen.

 

Tammikuussa 2015 julkaistiin Makkosen ja Azezianin aloitteesta syntynyt Soiva metsä –Jean Sibeliuksen matkassa -lasten kuvakirja suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Kirja on noussut Suomen myydyimpien lastenkirjojen joukkoon: kirjan mukana oleva Ainolassa äänitetty Sibelius-levy ylitti platinalevyrajan elokuussa 2017. Katri Kirkkopellon kuvittama ja kirjoittama Soiva metsä - Jean Sibeliuksen matkassa -kirja jaettiin vuonna 2015 jokaiseen suomalaiseen alakouluun opetusministeriön tuella. Voit katsoa videon tämän kirjan syntyvaiheista täältä:

 

 

bottom of page