top of page

SOIVA METSÄ -KIRJAN LEVY MYI KULTAA

TIEDOTE 22.9.2015

 

SELLISTI JUSSI MAKKOSEN JA PIANISTI NAZIG AZEZIANIN SOIVA METSÄ -KIRJAN LEVY MYYNYT KULTAA

- Kultalevykonsertti Savoy-teatterissa 4.10.2015

- Soiva metsä -multimediakonsertin maailmanensi-ilta New Orleansissa 27.9.2015

 

Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin Soiva Metsä -levy on ylittänyt kultalevyrajaan oikeuttavan 10 000 kappaleen myyntirajan. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen klassisen musiikin sello-piano-levy, joka on myynyt kultaa. Levy on osa Jussin ja Nazigin koulukonserttien pohjalta syntynyttä Soiva Metsä -kirjaa, jonka on kirjoittanut ja kuvittanut Katri Kirkkopelto. Kirja julkaistiin tammikuussa 2015 ja se on jaettu tämän vuoden aikana jokaiseen Suomen alakouluun Opetusministeriön tuella. Kirjan kustantaja on Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy. Kirja on julkaistu myös ruotsin ja englannin kielellä.

 

Jussi ja Nazig lanseeraavat uuden Soiva metsä -aiheisen multimediakonsertin Savoy-teatterissa 4.10.2015. Konsertin maailmanensi-ilta on New Orleansissa 27.9.2015. Savoy-teatterin konsertti on samalla kultalevykonsertti. Konsertti on elämyksellinen luontomatka Jean Sibeliusta inspiroineeseen maailmaan. Siinä yhdistyvät Sibeliuksen musiikki, Soiva metsä -kirjan kuvitus, niistä tehdyt animaatiot ja konserttia varten kuvatut videot, jotka on ohjannut ja kuvannut Aira Vehaskari. Konsertissa kuullaan Sibeliuksen tunnetuimpia sävellyksiä, jotka on sellolle ja pianolle sovittanut Matti Makkonen. Konsertin tuottaa Savoy-teatteri.

Multimediakonsertin videot on kuvattu Sibeliuksen kotona Ainolassa sekä Pohjois-Karjalassa ja Pielisellä niissä paikoissa, joista Sibelius haki inspiraatiota sävellyksiinsä. Taiteilijoiden esiintymisasut on suunnitellut maineikas muotisuunnittelija Mert Otsamo.

 

Kalevala Korun kulttuurisäätiö myönsi Jussille vastikään tunnustuspalkinnon työstään suomalaisen kulttuurin edistämiseksi. Palkintoja myönnettiin tänä vuonna viidelle henkilölle. ”Olemme tukeneet yli 20 toimintavuotemme ajan monipuolisesti kulttuurin eri toimijoita ja tekijöitä. Tänä vuonna halusimme erityisesti nostaa esiin viisi intohimolla työhönsä suhtautuvaa henkilöä, joiden työ on tuottanut iloa ympäristölleen ja jotka tekevät työtään tinkimättömästi ja monestikin vailla mittavia resursseja. Halusimme myös palkita tekijöitä, joiden työn haluamme erityisesti tehdä näkyväksi tällä palkinnolla”, toteaa kulttuurisäätiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Huuhtanen.

 

Jussi on paraikaa Yhdysvaltain kiertueella, jonka hän aloitti lauantaina 12.9.2015. Kyseessä on Jussin toinen kiertue Yhdysvalloissa tänä vuonna. Hän esiintyy kaikkiaan 12 Sibelius-aiheisessa konsertissa eri puolilla Yhdysvaltoja yhdessä Sibeliuksen lapsenlapsen lapsenlapsen, pianisti Ruusamari Tepon kanssa. New Yorkissa ja New Orleansissa Jussin kanssa esiintyy Nazig Azezian, jonka kanssa hän on esiintynyt kuluvan vuoden aikana yli 300 Sibelius-konsertissa. Lisäksi Jussilla on mestarikurssi sello-opiskelijoille Arizonan Yliopistossa Tucsonissa.

Yhdysvaltain kiertueen aikana Jussi esiintyy amerikkalaisissa kouluissa, konserttisaleissa ja kirkoissa Kaliforniassa Los Angelesissa, San Diegossa ja Sunnyvalessa, Arizonassa Tucsonissa sekä Washington D.C:ssä, Baltimoressa, New Yorkissa ja New Orleansissa. New Orleansin konsertti järjestetään suuressa The Orpheum -teatterissa, joka on saatu vasta hiljattain kunnostettua 10 vuotta sitten kaupunkia runnelleen Katrina-hirmumyrskyn jäljiltä. Kyseisessä konsertissa Jussin ja pianisti Nazig Azezianin kanssa esiintyy maineikas kuoro Symphony Chorus of New Orleans. Konsertti on samalla Soiva metsä -multimediakonsertin maailmanensi-ilta.

 

Konserttikiertue on osa Jussi Makkosen Sibeliuksen juhlavuoden kiertuetta, jonka aikana hän konsertoi kaikkiaan 500 konsertin verran Suomessa, Norjassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Näet USA:n kiertueen paikkakunnat täältä:

http://jussimakkonen.com/konsertit/konsertit-2015-4/ulkomaan-konsertit/

Jussi ja Nazig konsertoivat jatkuvasti eri puolilla Suomea uudella Sibelius-aiheisella koulukonserttiohjelmalla, joka sisältää luonnon ja Kalevalan inspiroimaa musiikkia. Kansallisäveltäjä Jean Sibelius 150 vuotta – Luonto ja Kalevala insipiraation lähteinä -nimistä konserttia esitetään koululaisille tänä vuonna satoja kertoja. Ohjelmassaan he kertovat sävellysten lomassa tarinaa Sibeliusten häämatkasta Lieksaan sekä runonlaulun, Kalevalan ja Karjalan vaikutuksesta säveltäjämestarin musiikkiin. Konserttikeskuksen järjestämien Sibelius-koulukonserttien kokonaismäärä tulee olemaan kuluvana vuonna lähes 500.

 

Jussin jättisuosioon nousseet koulukonsertit ovat saaneet vuodesta 2010 lähtien yli 270 000 katsojaa. Vuosi 2013 oli ennätysvuosi, jolloin hän esitti ohjelmansa peräti 230 kertaa.

 

Soiva Metsä -multimediakonsertti
4.10.2015 kello 16:00
Savoy-teatteri
Kasarmikatu 46-48, Helsinki
alkaen € 10
perhelippu € 30 (2 aikuista ja 2 lasta)
Savoy-teatterin lipunmyynti, puh 09-310 12000
Lippupalvelu:
puh. 0600 10 800 (1,96 € / min + pvm)
puh. 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm)
tai netistä http://www.lippupalvelu.fi/

bottom of page